Een veel voorkomende vraag is, wat is nu het verschil tussen de Jablotron Oasis en de 100 alarmsysteem.
Daar zijn aardig wat verschillen in op te noemen. Ten eerste is het design aangepast en zijn de melders nog wat strakker geworden, maar een groot verschil zit er in het bedienpaneel. Waar de Oasis serie nog een eenvoudig display heeft, is de Jablotron 100 weer net wat strakker en eenvoudiger te bedienen door de controle segmenten die bovenop het bedienpaneel geplaatst kan worden. Standaard zit er 1 controle segment op. Maar hier kunnen er in totaal wel 15 opgezet worden. Voor woonhuizen is dit vaak niet zo interessant.Hier worden vaak 2 of 3 segmenten gebruikt (de controle segmenten worden veelal gebruikt voor het bedienen van de verschillende zones), bijvoorbeeld de avond/nachtstand, complete inschakelingen als niemand meer in de woning is en voor bijvoorbeeld de garage en of de schuur apart te bedienen.

Voor bedrijven is het nog interessanter, omdat de controle segmenten ook gebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld bij een bedrijfsverzamelgebouw per kantoor het alarm in en uit te kunnen schakelen en een aparte die automatisch mee schakelt bij de laatste inschakeling en natuurlijk mee uitschakelt met de eerste uitschakeling. Een eigenaar van een bedrijfsverzamelgebouw hoeft dus geen risico meer te lopen dat het alarm niet ingeschakeld is en is voordeliger omdat je maar 1 bedienpaneel en 1 centrale nodig hebt. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om wel elk kantoor zijn eigen meldkamer aansluiting te hebben met bijvoorbeeld MPL, G4S, Trigion, Securitas en zo zijn er nog een heel aantal.

Daarnaast is er voor de Jablotron ook een APP de Myjablotron APP. Deze kan gebruikt worden met de Oasis serie (alleen met GSM kiezer) en de Jablotron 100 met alleen GSM of GSM en LAN kiezer.

We bevelen altijd de GSM met LAN kiezer aan als u gebruik wilt maken van de APP. Dit omdat de communicatie dan via de LAN verloopt en als back-up over de GSM.

Met de MyJablotron APP heb je zeer veel mogelijkheden. Onder andere het eenvoudig in en uitschakelen van verschillende secties/partities, maar natuurlijk ook het uitlezen van de gebeurtenissen. Ook kunt u meldingen via SMS en email laten verlopen zonder extra kosten.

Verder zijn er nog veel verschillen in de 2 alarmsystemen. Mocht u alleen op zoek zijn naar een (draadloos) alarmsysteem met alleen een analoge kiezer, dan raden we u de Jablotron Oasis aan.

Kijkt u gerust eens bij MR-Beveiliging.nl en informeer daar naar alle mogelijkheden.

Geef een reactie